fbpx

Zet dat 7e kopje koffie neer: Pro-tips om te ontspannen als een drukke ondernemer

Heel vaak vergeten ondernemers zich te ontspannen. Ze blijven gewoon lopen op die loopband en bouwen hun bedrijven op, zonder rekening te houden met het feit dat ze te snel en te lang lopen. Vaak brengen startende oprichters niet genoeg tijd door met hun familie, vrienden of hun partners. Nee, hun laptop is in plaats daarvan hun beste vriend. En terwijl hun benen pijn beginnen te doen door de overbelasting, stoppen ze niet. Ze verstoppen zich in hun bubbel van innovatie en creatie. Alles wat ze kunnen zien is koffie, hun agenda, klanten en gegevens. Als ze verstrikt raken in deze spiraal van wakker worden, koffie drinken, hun laptop openen en non-stop werken tot de zonsondergang, is de kans groot dat ze uiteindelijk een burn-out krijgen. En dat is niet wat de samenleving en de economie willen. Dus, hoe ontspan je je ooit in zo’n hectische rol als die van een ondernemer? Lees verder om inspiratie op te doen en uw kansen op een burn-out te verlagen!

Het gaat om de mindset – zet jezelf in een positieve modus

Willem Maas, de CCO van MK Subsidie ​​zei het duidelijk: “gebruik humor om te ontspannen!” als je al gestrest bent en veel dingen te doen hebt dan is het tijd om positief te denken. Wees niet gestrest. ”Vraag jezelf af:“ wat kan ik nu doen om de toekomst op een positieve manier te beïnvloeden? ”Het gaat altijd om het nu. Sluit gewoon je ogen en denk helder na. Omdat als je je hoofd leegmaakt, je je kunt concentreren en betere beslissingen kunt nemen. En dat is precies wat het bedrijf wil! Neem beslissingen die een positieve invloed hebben, niet alleen op jezelf, maar die ook anderen goed kan beïnvloeden.

Omring jezelf met de faciliteiten en mensen die je een ontspannen gevoel geven

Het gaat niet alleen om het veranderen van je mindset. Je hebt ook de faciliteiten nodig om te ontspannen. Zet een bank op kantoor, een yogabal, speel ontspannende muziek en haal ook wat planten naar kantoor. Op deze manier blijf je in contact met de natuur en kan de natuur ook een positieve gemoedstoestand bevorderen. Naast het kopen van het juiste meubilair, moet je ook een vriendelijke omgeving op kantoor creëren. Koop wat gezonde, heerlijke snacks en als je van plan bent om een vrijdagmiddagborrel te organiseren, koop dan ook wat bier, wijn en pizza’s! Op deze manier verander je het kantoor onmiddellijk in een ontspannen omgeving.

Vergeet echter niet dat het hebben van de ‘juiste’ mensen om je heen ook een grote rol speelt. Breng voldoende tijd door met je familie, met je geliefde, bel je vrienden en speel met je kat! Of, als je iets avontuurlijker bent, ga uit en ontmoet nieuwe mensen. Leer nieuwe culturen kennen. Dat kan ook een geweldige manier zijn om te ontspannen!

Ontdek waar je blij van wordt – Zoek een hobby!

We hebben allemaal hobby’s nodig om te ontspannen. Maas beweert dat iedereen plezier heeft in verschillende activiteiten – sommige mensen sporten; zoals hardlopen, anderen spelen muziek, schilderen, gaan naar de bar, brengen hun tijd door in de spa, bouwen iets of maken hun huis schoon. Het aantal hobby’s is legio. Sommige mensen geven de voorkeur aan meditatie en uitgaan boven feesten in een nachtclub en dat is prima. We zijn allemaal verschillend en daarom moeten we vinden wat we als individuen graag doen. Wees niet gedwongen om te koken als je weet dat je het nooit lekker zult vinden (nee, ik zeg niet dat je afhaalmaaltijden moet bestellen!). Zoek een persoon die van koken houdt en die het ontspannend vind om te koken. Zoals hierboven vermeld, omring jezelf met mensen die je in een positieve mindset brengen en blijf bij hen.

Voor Maas is koken een favoriete hobby, het is de beste manier om te ontspannen. Waarom? Het draait allemaal om het combineren van de juiste ingrediënten, aanraken, ruiken en uiteindelijk het eten van de creatie die je hebt gemaakt!

Het draait allemaal om het vinden van balans in je leven: de 80-20-regel

Wat ook voor de meeste ondernemers erg moeilijk is, is het vinden van de juiste balans tussen werk en ontspanning in het leven. De 80-20-regel legt uit dat om dit evenwicht te vinden, je 80% van je tijd moet besteden aan de taken die je leuk vindt en de andere 20% moet worden besteed aan de taken die je niet wilt doen, maar die moeten worden gedaan . Werk daarom hard en slim! Stop met het tellen van het aantal resterende uren voordat het tijd is om de bus naar huis te nemen. Dit zou je alleen maar onproductief maken en het zou je dwingen om laat op te blijven en de taken uit te voeren waar je voorheen geen zin in had. Werk hard en slim, niet lang.

En als het weekend begint, schakel jezelf uit en ontspan! Slaap voldoende en neem voldoende vakanties om te helpen je energie en inspiratie terug te vinden.

Bij MK Subsidy geven we om onze medewerkers en hun gezondheid. We weten dat als iemand een burn-out krijgt, het bedrijf zal lijden. Daarom, en ook omdat het aantal burn-outs toeneemt, hebben we deze lijst met manieren gemaakt om te ontspannen tijdens en na het werk. Ons advies is om dit te gebruiken en te onthouden dat het onmogelijk is om een ​​werkweek van 80 uur te werken. Mensen zijn geen robots. We moeten ons ontspannen en voor onszelf zorgen. Dus neem een ​​pauze, zet wat leuke muziek op, en sluit je ogen. En zodra je ze weer opent, ga je weer aan de slag met je innovatieve project. Wil je kalm blijven over je financiën? We kunnen je helpen! Bezoek onze subsidiepagina of pitch je project rechtstreeks aan ons en wij nemen contact met je op over jouw subsidiepotentieel. Maak je geen zorgen, wees blij!

Wil je nog vragen stellen aan Marketa, de auteur van dit artikel, of heb je opmerkingen? Neem dan hier of via LinkedIn contact met me op!

Contact ons voor meer informatie: