fbpx

WBSO

    Als starter heeft u recht op een extra Speur & Ontwikkelingsaftrek. U kunt dit aanvinken wanneer uw bedrijf 5 jaar of korter bestaat. Wanneer u bedrijfsactiviteiten uit een andere onderneming heeft overgenomen, of het eigendom van uw onderneming bij een andere onderneming ligt kunt u in een uitzonderingsregeling vallen.
  • Het aantal uren dat uw onderneming jaarlijks besteedt aan Speur & Ontwikkelingswerk (R&D).
  • Onder de Research en Development Aftrek(R&D) vallen alle kosten en uitgaven die u naast loonkosten hebt gemaakt om uw Speur & Ontwikkelings-project te laten slagen. Voorbeelden van kosten en uitgaven die voor de R&D in aanmerking komen zijn de aanschafkosten van materiaal, de kosten van uitbesteed werk of de kosten voor het laten bouwen van een prototype. Deze kosten en uitgaven dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mogen bedrijfsmiddelen en prototypes onder andere niet commercieel worden ingezet. Neem voor vragen contact op: 085-2736977
  • Heeft u twee jaar geleden gebruik gemaakt van de WBSO? In dat geval heeft u een brief ontvangen van de RVO en vult u hier het gemiddelde uurloon in van uw organisatie. Heeft u twee jaar geleden geen gebruik gemaakt van de WBSO? Dan maakt u gebruik van het forfaitaire uurtarief van 29 Euro en kunt u het bedrag laten staan.
  • Stuur mij de resultaten

    De resultaten per e-mail ontvangen? Vul hier uw gegevens in.