fbpx

Subsidieonderzoek

Het subsidieonderzoek is de eerste stap binnen effectief subsidiemanagement. Er zijn meer dan 1400 subsidieregelingen. Weet u welke regelingen voor u het meest geschikt zijn?

Wat is een subsidieonderzoek?

Via een bedrijfsanalyse toetsen wij uw projecten bij de verschillende subsidieverstrekkers. Het resultaat van een subsidieonderzoek is een rapport waarin wij u adviseren over de subsidiemogelijkheden, slaagkans en administratieve voorwaarden.

Met deze dienst bent u er van verzekerd dat u geen subsidiemogelijkheden misloopt. De periodieke screening door onze consultants zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van het actuele subsidiebeleid en de kansen die dit meebrengt voor uw organisatie.

Aanpak

Het subsidieonderzoek doorloopt de onderstaande stappen:

1. Bedrijfsanalyse

De bedrijfsanalyse voeren wij uit via deskresearch en meerdere interviews met sleutelpersonen van uw organisatie. De bedrijfsanalyse gaat in op uw bedrijfsactiviteiten, investeringen en toekomstplannen.

2. Onderzoek

Wij toetsen uw projecten bij de diverse subsidieverstrekkers en financiers. Hierbij brengen wij in kaart wat de slagingskans is van uw aanvraag en welke administratieve voorwaarden er bijhoren.

3. Presentatie onderzoek

Wat wij niet doen? Een lijst van regelingen opstellen zonder een gedegen advies. Wij vinden het belangrijk dat u weet welke subsidiemogelijkheden er zijn. Tevens moet duidelijk zijn wat de haalbaarheid van de toekenning van deze subsidies is voor uw projecten. Zo kunt u samen met ons een afweging maken welke mogelijkheden het meest relevant voor u zijn.

Wat is de doorlooptijd?

De doorlooptijd hangt af van de ontvangen informatie, de hoeveelheid projecten en de reactietermijn van de subsidieverstrekker. Wij streven er naar om dat onderzoek binnen vier tot zes weken af te ronden.
Geïnteresseerd in een bedrijfsanalyse?