fbpx

Twee actuele subsidie thema’s die jouw bedrijf meteen op kunnen laten bloeien

De wereld heeft ons nodig. Om de wereld van een catastrofe te redden, zijn er innovatieve, creatieve en proactieve geesten nodig. Zonder technologische ontwikkelingen en zonder opgeleide bevolking is er geen kans voor succes. Weet je wat onze planeet, de natuur en onze omgeving nodig hebben? Ze hebben minder CO2 uitstoot nodig. Ze hebben meer aandacht nodig. Denk aan efficiënt gebruik van technologie; drones zullen vaker gebruikt worden om te checken of al het vee en de velden genoeg water en verzorging krijgen. Daar zijn veel subsidies voor beschikbaar! Maar dat weet de gemiddelde ondernemer helaas niet. Wij zijn er om alle innovatieve ideeën die een bijdrage leveren aan een schoner, groener en veiliger planeet te financieren. Wij zijn er om het werk van een ondernemer gemakkelijker te maken door te zorgen voor het geld zodat de ondernemer zich op zijn innovatie kan focussen.

Types subsidies die wij voor jou aan kunnen vragen

Er zijn namelijk vier groot subsidie thema’s waarbij wij betrokken zijn. Deze week gaan wij de helft bespreken, en volgende week de andere helft.

Internationaal ondernemen

Heb jij een onderneming in Nederland maar wil jij straks naar andere (Europese) landen uitbreiden? Er zijn verschillende subsidies om dit te realiseren. Tegenwoordig is het onmogelijk om alleen in de markt te staan, zonder internationale steun. Natuurlijk moet je lokaal en klein beginnen, maar als je echt op wilt schalen, moet je internationaal groeien. De internationale markt biedt veel kansen dat de Nederlandse markt niet kan bieden! En let’s face it: omdat er steeds meer internationale startups in Nederland gevestigd zijn of naar Nederland toe komen, is het ook handig om met hen te netwerken en wie weet – samen ook een subsidie aan te vragen! 

Voorbeelden van subsidies voor bedrijven met internationale ambities zijn de volgende:

Starters International Business -> bedoeld om startende MKB’ers met het ondernemen in de internationale markt te steunen.

Partners for International Business -> gefocust op groepen bedrijven die gezamenlijk naar het buitenland op willen schalen.

Dutch Good Growth Fund -> biedt Nederlandse MKB bedrijven de mogelijkheid om zich te vestigen in een ontwikkelingsland zodat de economische groei van dit land gestimuleerd wordt. 

Personeel

Wie niet in zijn personeel investeert is onverstandig bezig. Want als jij niet je best doet om jouw werknemers blij te maken, dan hebben ze geen motivatie om binnen jouw bedrijf te blijven. Simple as that. Tevreden personeel maakt verschil tussen een groeiend, succesvol bedrijf en een stagnerend, gemiddeld bedrijf. Het is makkelijk om nu te zeggen waar van de twee genoemde bedrijven de jouwe op lijkt. Maar vaak zijn er dingen die jij, als drukke ondernemer, vergeet voor jouw personeel te doen. Geen zorgen, daar zijn subsidies ook voor! 

Maak jouw personeel blij en geef ze meer leerkansen door deze subsidies:

EKIW Regeling -> 30% van het loon aan jonge werknemers met een mastertitel wordt hierbij onbelast. Dit is om hun kosten om naar Nederland te verhuizen te compenseren. 

Mobiliteitsbonus voor Werkgevers -> dit is een premiekorting voor werkgevers die mensen in dienst hebben met een handicap of een ziekte. 

Praktijkleren -> is gericht op kwetsbare groepen binnen de arbeidsmarkt waar jeugdwerkloosheid een groot probleem is. Dit is om werkleerplaatsen en praktijkleerplaatsen voor dit soort groepen aan te bieden. 

De zojuist genoemde subsidies zijn het topje van de ijsberg. Wij, MK Subsidy, zijn experts in veel meer subsidies, maar natuurlijk kunnen wij niet alles in een artikel benoemen. Om meerdere subsidies te ontdekken, klik hier. Of vul het formulier hieronder in om specifieke vragen te stellen. Ben jij benieuwd waarom jij juist ons als subsidieadviseur moet kiezen? Lees dan eens dit artikel. En we beloven dat we samen de wereld schoner, groener en veiliger kunnen maken. Een simpele e-mail naar ons of jouw pitch van jouw geweldig idee kunnen een groot verschil maken. Doe het nu, vraag een van de subsidies aan! Happy pitching.

Contact ons voor meer informatie: