fbpx

Subsidiewerving: 5 tips voor een succesvolle MIT aanvraag

Je bent MKB-er. Je bedrijf bloeit. Je blinkt uit in innovatie. Toch kan jouw innovatieve missie wel een financiële boost gebruiken. Dus sta je te popelen om een MIT-subsidie in te dienen. Maar hoe doe je dat en welke factoren zijn cruciaal voor een succesvolle aanvraag?

Het subsidiespel kent zo haar eigen regels. Hieronder 5 tips om jezelf een headstart te geven.

Tip 1: In welke fase zit mijn innovatieproject?

Met de MIT-regeling kun je innovatieprojecten zowel opzetten als uitvoeren. Alle stadia van een innovatietraject worden gesubsidieerd. Voor het bepalen van je instrument is het belangrijk vast te stellen voor welke fase je subsidie wilt aanvragen.

Tip 2: Past mijn aanvraag bij de subsidieverstrekkende regio?

Verdiep je altijd in de lokale eisen van de regio waarin je je subsidieaanvraag doet. Wees je ervan bewust dat iedere regio (soms op provincieniveau) eigen beoordelaars heeft, andere budgetten hanteert en andere voorwaarden kent. Zo heeft project x in de ene regio meer slagingskans dan in de andere.

Tip 3: Heb ik de juiste topsector gekozen?

Selecteer de topsectoren die relevant zijn voor jouw innovatieproject. Controleer vervolgens of jouw project aansluit bij de thema’s die het Rijk hier belangrijk vindt. Integrale projecten hebben grotere kans van slagen. Neem daar waar het kan ook complementaire partners mee in je aanvraag.

Tip 4: Sluit mijn project aan bij een RIS?

RIS staat voor regionale investeringsstrategie. Vergroot je subsidiekans door aan te haken bij thema’s of projecten die de regio waarin je je subsidieaanvraag doet, (hoog) op de investeringsagenda heeft staan.

Tip 5: Ben ik onvermoeibaar of heb ik hulp nodig?

Subsidiewerving is niet alleen topsport, maar ook een vak apart. Bovendien moet je soms een lange adem hebben. Dus keep it calm en keep going. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, schakel dan professionele hulp in. Onze vakexperts helpen je graag.

De sleutel tot succes is een uitgekiende timing en solide kennis van interne processen en mensen. Gerard Benckhuijsen

De gouden combinatie van een uitgekiende timing en solide kennis van het subsidieproces

Maas & Kleiberg ontzorgt en vergroot je subsidiekansen. Met kennis, ervaring en netwerk dienen we de juiste aanvraag in, op de juiste plek, op het juiste moment.

Ben jij die innovatieve MKB-ondernemer op zoek naar MIT-subsidie? Wees er dan snel bij! De MIT-regeling voor 2017 is al geopend vanaf 11 april. Let op, het is ‘first come, first serve’. Voor 2017 liggen de meeste subsidiekansen daarom bij aanvragen gericht op R&D samenwerkingsprojecten. Dit instrument staat namelijk langer open voor indiening.

Hulp nodig? Onze subsidieadviseurs zijn slechts één belletje van je verwijderd. Plan direct een belafspraak in.