fbpx

Subsidies

Innovaties Duurzame Binnenvaart

Heeft u een origineel idee dat kan versnellen de verduurzaming van de binnenvaart? Binnen de subsidieregeling Innovaties Duurzame Binnenvaart stelt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) geld voor innovatieve en duurzame projecten.

Wie komt in aanmerking voor de Innovaties Duurzame Binnenvaart?

De subsidie Innovaties Duurzame Binnenvaart staat ter beschikking aan projecten die versnellen de verdere verduurzaming van de binnenvaartsector. Projecten die bezig zijn met een of meerdere van de volgende thema’s kunnen deze subsidie aan gaan vragen:

  • het gebruik van alternatieve brandstoffen
  • motormanagement
  • alternatief motorgebruik
  • voor- of nabehandelingstechnieken
  • inrichting en gebruik van het schip ten behoeve van de reductie van CO2-, NOx- en PM-emissies en/of methaanslip bij de voortstuwing van binnenschepen.

Deze subsidie kan worden aangevraagd voor projecten gericht op de reductie van PM-emissies, CO2-, en NOx- en/of methaanslip bij de voortstuwing van binnenvaartschepen. Voorbeelden van projecten die deze subsidie aan kunnen vragen zijn projecten gebruikende alternatieve brandstoffen, voor- of nabehandelingstechnieken, aanpassing van motormanagement en motorgebruik en de inrichting en gebruik van het schip.

Subsidie

Voor deze ronde is een bedrag van € 1.000.000 beschikbaar. Hiervan is maximaal € 250.000 per projectaanvraag (subsidiepercentage kan verschillen per project en indiener) beschikbaar. Deze projecten kunnen ontwikkelingen en demonstraties van nieuwe concepten, verdere optimalisaties of nieuwe combinaties van bestaande concepten zijn.

Deadline

U kunt deze subsidie aan gaan vragen tot 1 augustus 2019.

Meer weten over deze subsidieregeling?