fbpx

Subsidies

DEI+ Circulaire Economie

De subsidie is ontstaan door het centrale doel van het Klimaatakkoord: Nederland wil in 2030 bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uitstoten. Daardoor willen we duurzamer omgaan met grondstoffen. We willen grondstoffen langer en effectiever gebruiken. De regeling DEI+ Circulaire economie subsidieert bedrijven die zich bezig houden met hergebruik van afval, recycling, reparatie en het gebruik van bio based grondstoffen. Heb jij een pilotproject op het gebied van bio based grondstoffen? Dan horen wij hier graag over! Wij steunen alle pilot- en demoprojecten waar sprake is van CO2 reductie. 

De regeling is open vanaf 1 augustus 2019 t/m 22 september 2020 17:00 uur.

Wie kunt de subsidie aanvragen?

Aanvragers van de DEI+ subsidie kunnen zowel investeerders in de bovengenoemde projecten zijn als ondernemers in deze thema’s. 

  1. Projecten die zich focussen op het hergebruik van afval maken producten die opnieuw worden gebruikt voor hetzelfde doel als dat zij in eerste instantie bedoeld waren. Het gaat hier om het hergebruik en recycling van afval dat door andere bedrijven is geproduceerd. Belangrijk is dat de projecten geen afvalstoffen achterlaten. 
  2. Recycling projecten verwerken afvalstoffen opnieuw tot materialen, stoffen of producten. De nieuwe producten kunnen hetzelfde of een ander doel hebben. Het opwerken van materiaal tot brandstof, opvulmateriaal of energieterugwinning zijn ideeën die niet geschikt zijn voor deze regeling. Aan de andere kant, als je organisch afval bewerkt, dan kom je wel in aanmerking voor deze regeling.
  3. Wat reparatie betreft, moedigen we projecten op het gebied van refurbishment en hergebruik van textiel, meubels, matrassen en kunststoffen aan. 
  4. Ten slotte kunnen projecten op het gebied van bio based grondstoffen de subsidie aanvragen. Werk jij aan een project waar fossiele en/of minerale grondstoffen vervangen worden door grondstoffen van biotische oorsprong? Dan is deze regeling voor jou! Maar, het is belangrijk dat het project niet alleen maar draait om het vervangen van niet-hernieuwbare grondstoffen. Jouw producten moeten voldoen aan de voorwaarden van de Single Use Plastics richtlijn. Hierdoor wordt de ontwikkeling van meervoudig bruikbare producten gestimuleerd. 

Het totale budget voor deze regeling is EUR 44.000.000

Max. budget per project is EUR 6.000.000

 

 

Meer weten over deze subsidieregeling?