fbpx

Subsidies voor innovatieve en duurzame projecten

We leven in een maatschappij die zich continu ontwikkelt. Hoe is het toch mogelijk dat zoveel startups deze ontwikkelingen overleven? Het antwoord daarop is financiering. Hoewel een groep ondernemers het geluk heeft om terug te kunnen vallen op voldoende financiële middelen, worstelt de andere groep om te kunnen overleven op basis van spaargeld of leningen. Er is ook een groep die haar financiële antwoord vindt in subsidies. 

Wilt u meer informatie?

Eerder hebben Internationale zaken en Personeel subsidies besproken. Deze keer behandelen we de onderwerpen ‘energie & duurzaamheid’ en innovatie.

Innovatie

Een zeer breed subsidie thema. Als innovatieve ondernemer kun je landelijk innoveren in een specifieke sector, je kan je bezighouden met ruimtevaart of geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van een Innovatiekrediet… Dit onderwerp is zo breed dat het niet eenvoudig is om een top 3 samen te stellen. Als je in deze lijst geen passende subsidie vindt, neem dan deel aan deze subsidiequiz om na te gaan welke subsidie bij jouw bedrijf past. Je kunt ook de pagina met innovatiesubsidies bezoeken om daarna de onderstaande subsidies te bekijken!

Innovatiekrediet

Ben je eigenaar van een innovatieve onderneming op technologisch gebied? Lever je een positieve bijdrage aan de Nederlandse economie en bevind jij je in de fase tussen technische haalbaarheid en de marktintroductie? Als het antwoord op deze vragen met ja beantwoord kan worden, dan is de kans groot dat deze subsidie relevant kan zijn voor jouw organisatie. Meer weten over het innovatiekrediet. 

Demonstratie Energie Innovatie (DEI)

Als je met jouw innovatieve project niet-hernieuwbare energie bespaart, hernieuwbare energie genereert of het gebruik daarvan stimuleert, dan is deze subsidie precies waar je naar op zoekt bent. Deze subsidie maakt het mogelijk om jouw innovatieve en duurzame dromen te realiseren!

De Innovatiebox Subsidie 

Deze subsidie stelt je in staat om meer winst uit jouw innovatie prestaties te kunnen halen. Hoe? Met de Innovatiebox betaal je minder vennootschapsbelasting over de winst! Lees hier meer over welke veranderingen er in 2020 worden doorgevoerd voor deze subsidie. 

Energie en Duurzaamheid

Als je op de hoogte bent van onze nieuwsberichten en blogs, dan weet je dat subsidies die duurzame ideeën ondersteunen op dit moment razend populair zijn.
Zoals je kunt lezen in het artikel over het Klimaatakkoord, doet de overheid er alles aan om de uitstoot van CO2 te reduceren en een manier te bedenken om het land CO2-neutraal te maken. Jouw groene en innovatieve idee is dus zeer welkom. 

Wilt u meer informatie?

Energie Investering Aftrek (EIA)

Je kunt profiteren van diverse fiscale voordelen als je investeert in duurzame energieën en energiezuinige technieken. Een voorbeeld daarvan is de EIA. Met deze subsidie ontvang je gemiddeld 13,5% korting op belastingen. Het goede nieuws is: afgelopen Prinsjesdag is bekend geworden dat de dekking van deze subsidie wordt uitgebreid. Lees hier meer over dit onderwerp!

Stimulatie Duurzame Energieproductie (SDE+)

Deze subsidie draagt bij aan het realiseren van het Klimaatakkoord. Wacht niet te lang met inschrijven, dit kan nog tot november! Bekijk daarnaast ook dit artikel.

Milieu Investering Aftrek (MIA)

Deze subsidie is de moeite waard als je overweegt om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De MIA geeft je namelijk korting op de vennootschapsbelasting welke kan oplopen tot wel 36%! Nog meer goed nieuws: het budget voor deze subsidie is onlangs verhoogd. Een goede reden om je hier in te verdiepen.

Houdt er rekening mee dat alle subsidieaanvragen moeten voldoen aan een aantal eisen. Deze hoge normen zijn gesteld om het publieke geld op de juiste manier te kunnen inzetten voor de juiste doelen van de klimaatagenda. Wij kunnen je helpen met het adviseren van de juiste subsidies of aanvragen realiseren.

Heb je vragen of opmerkingen voor Markéta, de auteur van dit artikel? Neem dan hier contact met mij op en/of stuur mij een berichtje op LinkedIn!

Contact ons voor meer informatie: