fbpx

Subsidie in de spotlight: Operationeel Programma Oost (OP-Oost)

Hey ondernemer! Ben jij momenteel actief in de provincie Gelderland of Overijssel of innoveer je in plaatsen als Enschede, Zwolle, Nijmegen of Arnhem? Als je werkt aan het creëren van een koolstofarme economie binnen één van deze provincies, hebben we goed nieuws! Je kunt namelijk een OP-Oost subsidie aanvragen, wacht niet te lang want je hebt minder dan een maand de tijd om je in te schrijven!

Kom jij in aanmerking?

Als je een innovatieve MKB-onderneming in Overijssel of Gelderland runt, voldoe je al aan de helft van de gestelde eisen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Om in aanmerking te komen, wordt er in de eerste plaats van je verwacht dat je actief bent binnen de High-Tech Systemen en Materialen sector (HTSM). Werk je aan nieuwe componenten, materialen en nieuwe functionaliteiten ten bate van deze sector? Dan kom je in aanmerking! Onderzoeksgebieden die als relevant worden beschouwd zijn:

 1. Geïntegreerde systemen
 2. Geavanceerde materialen
 3. Fotonica 
 4. ICT-onderzoek
 5. Medische technologie
 6. Mechatronics
 7. Micro elektronica
 8. Sensor technologie
 9. Nano technologie
 10. Technische wetenschappen
 11. Vloeistofdynamica

Maak je geen zorgen als je niet actief bent binnen één van deze sectoren. De kans bestaat namelijk nog steeds dat je wel in aanmerking komt voor deze subsidie! Ook de onderstaande sectoren komen namelijk in aanmerking:

 1. Gezondheidssector
 2. Energie
 3. Agricultuur & Voedsel
 4. Milieusector (inclusief bio-based economy initiatieven)

Om de subsidiabiliteitscriteria nog breder te maken, is het goede nieuws dat wanneer je in sectoren als ICT, chemie, water, creatieve sector of de industriesector innoveert, je óók een stap dichter bij bent.

Nu is de grote vraag: durf je deze subsidie zelf aan te vragen of laat je dit liever aan één van onze experts over? Om de keuze makkelijker te maken is het verstandig om de onderstaande artikelen van onze klanten te lezen, om er zeker van te zijn dat MK Subsidy dé subsidie consulent voor u is. 

 1. Testimonial Rasp & FreshStrips
 2. Testimonial TicTag
 3. Testimonial Need The Globe

Hoeveel budget kan er verkregen worden?

Dit is een veelvoorkomende vraag. Omdat elk project zijn eigen investering eist, zijn de onderstaande budgetten overeengekomen:

 • Algemene innovatie en ontwikkeling: innovators in Overijssel kunnen tot € 11.200.000 ontvangen. Voor Gelderland is er een bedrag van € 6.900.000 beschikbaar gesteld.
 • Koolstofarme innovatie: voor innovators in Overijssel is € 7.900.000 beschikbaar tegenover € 9.500.000 voor innovators in Gelderland.

De deadline is al op 31 oktober 2019

We raden je daarom aan zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen als je jouw project direct van start wilt laten gaan. Deze subsidie wordt namelijk toegewezen op basis van het first-come, first-serve principe: als anderen sneller aanvragen indienen, is er minder subsidiebudget beschikbaar voor jouw eigen innovaties, leg jouw idee nu aan ons voor zodat wij onze expertise kunnen gebruiken om je deze subsidie te bezorgen. Go, go, go!

Heb je vragen of opmerkingen voor Markéta, de auteur van dit artikel? Neem dan hier contact met mij op en/of stuur mij een berichtje op LinkedIn!

Contact ons voor meer informatie: