fbpx

SCSD Subsidie

Heeft u een bedrijf dat ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoert? En heeft u uw creatieve geest gedurende het werk meer dan 40 uur per week nodig? Dan kunt u misschien gebruik maken van de SCSD regeling. Let op: dit is om een 1 april grap!

SCSD Subsidie

De geest verruimende SCSD (Stimulatie Creatieve Smart Drugs) regeling, biedt ondersteuning aan innovatieve ondernemers die zich bezighouden met research & development projecten omtrent duurzaamheid.  Met de subsidieregeling hoopt Nederland het vestigingsklimaat voor, zowel nationale als internationale bedrijven aantrekkelijker te maken en zo voorop te lopen op duurzame ontwikkelingen. Zo zijn er een aantal internationale voorbeelden van baanbrekende productinnovaties die ondernemers dankzij smart drugs konden ontwikkelen.

Wie komt in aanmerking voor de SCSD?

Ondernemers die zich bezighouden met duurzame projecten komen in aanmerking voor de subsidie. Dit gebeurt op de voorwaarde dat u zich meer dan 40 uur per week (gemiddeld) inzet voor uw bedrijf. Verder moet uw R&D-project innovatief zijn. Dit kan gaan om een nieuw product, productieproces of dienst.  Een belangrijke voorwaarde van de SCSD-subsidie is dat er gekeken wordt naar het verslaving verleden van de ondernemer, om te voorkomen dat er subsidie wordt verstrekt dat leidt tot een verslaving. LET OP: Het doorverkopen van de creatieve drugs is strafbaar.

Subsidie

De SCSD-subsidie vergoedt de (loon)kosten en uitgaven voor de health coach om veiligheid te garanderen. Ook diverse drugs waaronder 10 gram cannabis en 2 paddo’s vallen onder het programma. Deze zijn te verkrijgen bij de verstrekker LOS (Landelijke ondernemers subsidies) in Den Haag.

Aanvraag indienen

De SCSD-aanvraag kan op elk moment tijdens de productiefase digitaal worden ingediend. Er zullen in Nederland naar verwachting meer dan drieduizend bedrijven gebruik kunnen maken van de regeling. Om inzicht te krijgen of u in aanmerking komt voor de subsidie, kunt u gebruik maken van een subsidiespecialist. De activiteiten van uw bedrijf kunnen in kaart worden gebracht en ook is het mogelijk om de subsidieaanvraag te laten schrijven door de subsidiespecialist.

Deadline

De periode waarin de SCSD subsidie aangevraagd kan worden is tot en met mei 2019.

 

[