fbpx

Innovatiebox rekentool

Innovatiebox

Wanneer uw bedrijf zelfstandig R&D verricht dat leidt tot een (doorontwikkeling van een) patent, octrooi of kweekrecht, staat hiervoor de faciliteit van de innovatiebox open. Dit geldt ook voor de voordelen die afkomstig zijn uit succesvolle WBSO-projecten waarvoor uw bedrijf van RVO een S&O-verklaring heeft ontvangen.

Met de innovatiebox kunt u het gedeelte van uw winst dat toerekenbaar is aan de eigen innovaties (percentage ruling) afrekenen tegen een vennootschapsbelastingtarief van effectief 5%, in plaats van de gebruikelijke 20% of 25%. Meer informatie over hoe de innovatiebox werkt en hoe u deze kunt verkrijgen leest u hier.

Rekentool

Wilt u een indicatie van het financiële voordeel binnen de innovatiebox voor uw bedrijf berekenen? Vul dan onderstaande rekentool in en wij sturen u de resultaten op. Voor meer informatie over het invullen van de tool of om vrijblijvend over de innovatiebox te spreken met een van onze specialisten, kunt u contact met ons opnemen.

Binnen de rekentool vult u van 5 jaren de (verwachte) jaarlijkse winst voor belasting in. Op basis van deze winstcijfers kunnen wij berekenen wat het potentiële voordeel van de innovatiebox is. U kunt de innovatiebox toepassen op de jaren waarin nog geen definitieve aanslag is opgelegd.

  • Jaarlijkse winst

  • Gebruik hiervoor de winst van het eerste jaar waarin nog geen definitieve aanslag door de Belastingdienst is opgelegd. Dit kan bijvoorbeeld het jaar 2016 zijn.
  • Hier vult u de winst in van het tweede jaar, vaak is dit een inschatting van het verwachte winstbedrag.
  • Hier vult u de winst in van het derde jaar, vaak is dit een inschatting van het verwachte winstbedrag.
  • Hier vult u de winst in van het vierde jaar, vaak is dit een inschatting van het verwachte winstbedrag.
  • Hier vult u de winst in van het vijfde jaar, vaak is dit een inschatting van het verwachte winstbedrag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.