fbpx

Need The Globe: “Wij kozen voor MK omdat hun dienstverlening precies past bij onze werkwijze.”

MK Subsidy deelt graag interessante verhalen van hun unieke clienten. Een van onze clienten is Need The Globe, opgericht in 2018 in Rotterdam. Met een zeer ambitieuze visie: het vergroten van de mobiliteit door middel van hun E-bikes op zonne-energie, is het enthousiasme en de passie van de twee oprichters, Chris van Houdt en Chris Cramer, aanstekelijk.

SolarBike – een briljant idee

De twee Chrissen kenden elkaar al geruime tijd voordat hun innovatieve idee om de SolarBike te ontwikkelen tot stand kwam. Chris van Houdt maakte een lange reis om de wereld, waarna hij ‘opgeladen’ terugkwam met ideeën om een nieuw bedrijf te starten. Bij zijn terugkeer in januari 2018 deelde hij zijn tekening van een fiets als eerst met Chris Cramer.

Maar waarom een fiets? Tegenwoordig zijn er zoveel vernieuwende partijen op het gebied van mobiliteit, waarom zou je ‘just another guy’ zijn die zijn voet tussen de deur in een bestaande markt probeert te krijgen? Omdat beide Chrissen fanatieke fietsers zijn: “Fietsen zit in ons DNA”. Daarom wilden ze hun droom achterna, om een innovatief concept voor clean energy bikes te ontwikkelen.

Door de verstedelijking worden steden groter, dichtbevolkter en vervuilder.
Dit versterkt de wereldwijde vraag naar innovatieve mobiliteitsoplossingen, waaronder de vraag naar deelfietsen. Een e-bike is vaak handiger om op te fietsen dan een gewone fiets. Toch zijn er ook problemen in de huidige deelfietsmarkt: de infrastructuur om een elektrische fiets te gebruiken, is nog niet optimaal. De oplaadpunten voor deze fietsen zijn namelijk statisch en vrij prijzig om te implementeren. Ook alternatieven zoals het verwisselen van accu’s, zoals veel voorkomt in de elektrische scooterindustrie, kunnen arbeidsintensief en kostbaar zijn. Dit is precies waar Need The Globe’s innovatie een rol speelt!

Chris van Houdt en Chris Cramer introduceerden met de SolarBike niet zomaar een e-bike, de SolarBike is een duurzame elektrische fiets met geïntegreerde zonnecellen. Dit betekent dat de fietsen zichzelf opladen, waardoor vaste oplaadpunten of intensief wisselen van accu’s niet meer nodig is. Zijn zij de eersten die dit doen? Nee – er zijn enkele pogingen geweest om solar e-bikes te ontwikkelen, maar deze pogingen waren te kwetsbaar en commercieel ongeschikt, aldus de oprichters. Ze wisten dat er weinig bekend was over de winstprognoses, de kosten en het duurzaamheidsaspect, daarom hebben ze samen met TNO onderzoek gedaan en daaropvolgend het team uitgebreid om extra kennis aan boord te krijgen.

Waarom Need The Globe? Zij zijn de go-getters!

Wat dit bedrijf onderscheidt is duidelijk – hun innovatieve oplossing is een unieke state-of-the-art oplossing. Opvallend is ook hoe de twee Chrissen de marktkansen wisten te grijpen. “Dit moet in Nederland worden gelanceerd”. Nederland is een fietsland, met de beste infrastructuur om te fietsen en met kinderen die vanaf zeer jonge leeftijd zijn opgegroeid met een fiets.

Bovendien hebben beide oprichters ruime ervaring in startende en internationale bedrijven, waardoor ze veel connecties en kennis hebben om van Need The Globe een succesverhaal te maken. En, het mooiste: ook al werken er maar vijf mensen in het bedrijf, ze hebben al een CFO – Chief Fiets Officer! 

Een van de weinige dingen die Need The Globe nog niet heeft, zijn vrouwen aan boord. Ben jij degene die het bedrijf kan adviseren bij het maken van nieuwe, esthetische fietsen?
Neem dan nu contact op!

De (rooskleurige) toekomst van het bedrijf

Hoewel het bedrijf zich momenteel in de opstartfase bevindt, waarbij vooral tijd en geld geïnvesteerd wordt om het product klaar te maken voor de markt, hebben ze een optimistisch toekomstbeeld.

Ze streven ernaar om een early mover te zijn in de mobiliteits- en de schone energie-industrie. Als ze de fiets lanceren zoals gepland, dan kunnen ze een early mover worden.
Ze hebben inderdaad te maken met veel concurrentie: traditionele elektrische fietsen, elektrische scooters, elektrische auto’s en elektrisch openbaar vervoer (gedeeld vervoer). Maar het grote verschil is dat het gebruik van een solar e-bike beter is voor de fysieke gezondheid. Laten we niet vergeten dat het ook beter is voor de wereld, het gebruik van solar e-bikes is namelijk zeer duurzaam.

“Als het makkelijk zou zijn geweest, zou het al gedaan zijn.” Maar omdat ze pas een jaar geleden met hun idee kwamen en ze nog steeds op zoek zijn naar technische en invloedrijke mensen voor hun team, is het niet te verwachten dat ze alles al hebben uitgezocht! 

Need The Globe + MK Subsidy = happiness

Chris van Houdt en Chris Cramer hadden investeringen nodig om hun innovatieve solar e-bike concept verder te ontwikkelen. Hoewel ze eerder contact opnamen met andere subsidieverstrekkers, kozen ze uiteindelijk voor MK omdat de mogelijkheden om subsidies aan te vragen bij andere partijen vrij beperkt waren. MK Subsidy heeft expertise in onder andere de MIT-subsidie, welke Need The Globe heeft ontvangen en momenteel besteedt aan de ontwikkeling van een proefmodel van hun fiets. Een andere subsidie die Need The Globe heeft aangevraagd is de CityLab010 subsidie. Onze consultant helpt hen op dit moment met het verkrijgen van die subsidie. Maar er zijn meer redenen waarom de twee Chrissen voor ons hebben gekozen. Ten eerste heeft MK een jong en ambitieus, internationaal team dat, net als Need The Globe, toevallig in Rotterdam is gevestigd.
De fysieke afstand tussen MK Subsidy en de klant is daarnaast natuurlijk zeer voordelig.

Ten tweede hadden de oprichters een mooie klik met Willem Maas, de CCO en medeoprichter van MK Subsidy. Dit is erg belangrijk, zonder dit goede gevoel bij de subsidieverstrekker weet je dat je niet de juiste partner hebt gevonden voor het verkrijgen van investeringen. Ten slotte is het makkelijk communiceren met de consultant die Need The Globe helpt. Hij begrijpt het proces van het aanvragen van subsidies als geen ander. Dit heeft ertoe geleid dat Need the Globe ons als de ultieme subsidieverstrekker heeft aanbevolen. 

Als je het niet probeert, weet je nooit wat er kan gebeuren. Need The Globe heeft contact met ons opgenomen om hun innovatieve concept te pitchen en kijk waar ze nu staan!
Ze hebben met succes de MIT-subsidie ontvangen en hopen binnenkort weer een MIT-subsidie te ontvangen. Laat je inspireren door dit succesverhaal en deel nu jouw baanbrekende idee met ons. Wij beloven dat je geen spijt zult krijgen dat je dat kopje koffie met ons hebt gedronken. Tot snel!

Heb je vragen of opmerkingen voor Markéta, de auteur van dit artikel? Neem dan hier contact met mij op en/of stuur mij een berichtje op LinkedIn!

Contact ons voor meer informatie: