fbpx
MIT R&D Subsidie

MIT Research and Development Subsidie

Wat is een MIT R&D subsidie?

Een MIT R&D subsidie is voor mkb-ondernemers van Nederlandse bedrijven in topsectoren die samen met anderen een innovatieproject aan gaan. Hier werk je samen met andere mkb’ers om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen. MIT staat hierin voor MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Om dit te helpen realiseren is er een MIT-regeling vanuit de overheid om innovatie te stimuleren. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een R&D aanvraag te behandelen. Deze subsidie maakt het mogelijk om te blijven concurreren met grotere bedrijven, omdat een gedeelte van de investering gefinancierd wordt door de overheid. Het is belangrijk om te blijven werken aan innovatie als bedrijf, zeker als er veel verschuivingen zijn op de markt. De MIT subsidie in 2020 kent een budget van tientallen miljoenen, waar ook jij waarschijnlijk aanspraak op kunt maken. Bij een R&D samenwerkingsproject gaat het om de samenwerking tussen twee mkb-ondernemingen die innovatie willen verrichten met elk hun eigen risico en rekening.

MIT Subsidie Sectoren

In de vorige alinea werd al aangegeven dat de MIT subsidie beschikbaar is voor bedrijven in de Nederlandse topsectoren, deze sectoren zijn:

• Agri & Food
• Chemie & Energie
• Creatieve Industrie
• Hightech Systemen & Materialen en ICT
• Life Science & Health
• Logistiek
• Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
• Water

Is jouw onderneming actief binnen een van deze sectoren en zit je eraan te denken een innovatief project te starten met een ander bedrijf uit een topsector? Wees vooral niet bang om de hulp van de 35 subsidieadviseurs van MK – The Subsidy Community in te schakelen. MK kent het beste trackrecord van Nederland voor het aanvragen van de MIT R&D subsidie.

Budget van de MIT R&D subsidie

Budgetten van de MIT-regeling zijn er per regio en per instrument. Zo heb je binnen de MIT ook haalbaarheidssubsidies en bijvoorbeeld kennisvouchers. Het landelijk budget voor R&D samenwerkingen is totaal meer dan 8 miljoen in 2020. Liggend aan de grote van het project kun je subsidie ontvangen. De subsidie bedraagt per project 35% van de totale investering. Is het een klein project, dan heb je recht op minimaal €50.000 en maximaal €200.000. Bij een groot project ligt dit tussen €200.00 en €350.000 per project. Eén partij mag niet meer dan 70% van de kosten dragen waardoor het een eerlijk project blijft voor beide partijen. De looptijd van een MIT R&D samenwerkingsproject is maximaal 2 jaar.

Verschillende MIT-Instrumenten

Buiten de MIT R&D subsidie kent de MIT subsidie meerdere instrumenten om mkb’ers te ondersteunen bij het aangaan van innovatieve projecten. Zo kun je ook kennisvouchers en subsidies voor MIT-haalbaarheid ontvangen. Deze haalbaarheidssubsidie is bedoeld om technische en economische risico’s in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject. Dit zijn bijvoorbeeld literatuuronderzoeken, marktverkenning of een industrieel onderzoek. Met een haalbaarheidsproject kun je kijken hoe succesvol de bedachte innovatie kan zijn voordat je geld in het innovatieproces gaat investeren. Deze subsidie is maximaal €20.000 en bedraagt 40% van de totale investering. Hier kun je meer lezen over deze MIT haalbaarheidssubsidie. De looptijd van een haalbaarheidsproject bedraagt maximaal 1 jaar. Let wel op dat je er op tijd bij bent bij het aanvragen van deze subsidie, omdat het beschikbare budget van de overheid snel opraakt ieder jaar. De deadline voor het aanvragen van de MIT haalbaarheidssubsidie is op 7 april 2020.

Voorwaarden van de MIT R&D subsidie 2020

Maar wat zijn dan de voorwaarden waar je aan moet voldoen van een MIT subsidie? Wil je een MIT R&D subsidie aan gaan vragen zijn er verschillende voorwaarden vastgesteld waar je als mkb-onderneming aan moet voldoen. We zetten de belangrijkste even op een rijtje voor je:

• Zoals eerder benoemd werd, wordt er 35% van de totale kosten gesubsidieerd tot een maximum van €200.000 bij een klein innovatie project tot €350.000 bij een groot innovatieproject.
• De looptijd van een MIT R&D samenwerkingsproject bedraagt maximaal 2 jaar.
• De deelnemers vormen een evenwichtig samenwerkingsverband in kosten en inbreng voor het project. Eén deelnemer mag niet meer dan 70% van de kosten voor zich nemen.
• Alleen de kosten gemaakt door de mkb-ondernemers kunnen gesubsidieerd worden.
• Vanaf 11 juni tot uiterlijk 10 september kan er een MIT R&D subsidie aangevraagd worden.

Aanvragen van de MIT R&D Subsidie

Wat moet ik allemaal weten voor het aanvragen van een MIT R&D subsidie? Hoe bereken ik de kosten van mijn innovatieproject? Voldoet het wel aan alle voorwaarden? Het aanvragen van subsidies kan een lastig proces zijn. Gelukkig heeft MK – The Subsidy Community genoeg specialisten die je hierbij kunnen helpen om het hele proces makkelijker te maken. Wij zijn gespecialiseerd in innovatiesupport, financiering en subsidiemanagement.

Met jarenlange ervaring en kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen en inzicht in de beleidsplannen van de subsidiestrekkers bieden we u de hulp die je nodig hebt voor uw Research and Development project. Wij zullen het hele project voor u managen. Van de aanvraag tot de communicatie met subsidieverstrekkers en financiers. Daarnaast wordt er proactief begeleid bij het inrichten van de administratieve organisatie.

Alles op een rijtje over de MIT R&D Subsidie

  • Subsidie voor een R&D project in een van de twee topsectoren
  • Op basis van een evenwichtig samenwerkingsverband
  • 35% van de subsidiabele kosten tot €200.000 bij een klein en €350.000 bij een groot project met een looptijd van 2 jaar
  • MK – The Subsidy Community heeft een uitstekend trackrecord wat betreft het aanvragen van de MIT R&D Subsidie en helpt je graag verder