fbpx
MIT Subsidie

MIT Haalbaarheid en de MIT Subsidie 

Wat is de MIT Haalbaarheid?

De MIT haalbaarheidssubsidie, ook wel MIT haalbaarheid en MIT subsidie genoemd, is een subsidie voor Nederlandse bedrijven in topsectoren. Met deze subsidie wil de overheid innovatieve projecten van Nederlandse MKB bedrijven binnen deze topsectoren stimuleren. MIT staat hierin voor MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Zoals de naam al aangeeft is het de bedoeling dat de subsidie gebruikt wordt om te kijken of een innovatief project haalbaar is. Denk hierbij aan marktonderzoek, patentonderzoek etc. De subsidie helpt midden- en kleinbedrijven om hun mogelijkheden op het gebied van innovatie te ontdekken. Zo kunnen zij blijven concurreren met de grote jongens en een bijdrage leveren aan uitdagende en vaak globale maatschappelijke uitdagingen. Aangezien wij als Nederland goed zijn in het oplossen van deze vraagstukken, is de MIT subsidie een perfect middel om MKB’ers op dit wereldpodium te laten uitblinken. De MIT subsidie in 2020 kent een budget van tientallen miljoenen, waar ook jij waarschijnlijk aanspraak op kunt maken.

Wil u meer informatie?

MIT Subsidie Sectoren

Zoals gezegd is de MIT subsidie beschikbaar voor bedrijven in de Nederlandse topsectoren. De sectoren die hierbij horen zijn:

 • Agri & Food
 • Chemie & Energie
 • Creatieve Industrie
 • Hightech Systemen & Materialen en ICT
 • Life Science & Health
 • Logistiek
 • Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
 • Water

Ben jij actief in een van deze sectoren en denk je er aan een innovatief project te starten? Laat de 35 subsidie adviseurs van MK -The Subsidy Community dan voor jouw bedrijf aan de slag gaan. MK kent het beste trackrecord van Nederland voor het aanvragen van de MIT haalbaarheidssubsidie.

Budget van de MIT Haalbaarheidssubsidie

Het budget van de MIT haalbaarheid bestaat uit tientallen miljoenen. Voor jou specifiek kun je tot maximaal €20.000 (40% van de totale investering) van de overheid krijgen om te onderzoeken of jouw innovatieve project tot een succes te maken is. Wat deze regeling nog aantrekkelijker maakt is dat je hierin ook je eigen uren mag rekenen à €60. Je hoeft je investering dus niet per se te gebruiken voor het inschakelen van – vaak dure – adviesbureaus en consultants. Zo wordt het voor jou extra aantrekkelijk om je project te starten.

Verschillende MIT-instrumenten

Buiten de MIT haalbaarheidssubsidie kent de MIT subsidie meerdere instrumenten om mkb’ers te ondersteunen bij het aangaan van innovatieve projecten. Zo kun je ook kennisvouchers en subsidies voor R&D samenwerkingen ontvangen.  Deze R&D samenwerkingssubsidie is bedoeld om twee mkb-ondernemers samen te laten werken aan een innovatief project. Waarbij één partij niet meer dan 70% van de kosten mag dragen. De subsidie bij een groot samenwerkingsproject kan oplopen tot €350.000 en bij een klein samenwerkingsproject kan een bedrag tot €200.000 door de overheid gesubsidieerd worden. Dit maakt het voor jou makkelijker om na je haalbaarheidsstudie met een eventuele partner jouw project door te zetten.

Voorwaarden van de MIT Haalbaarheid 2020

Waar moet je aan voldoen om in aanmerking te komen voor de MIT subsidie? Als je een MIT haalbaarheidssubsidie aan wilt vragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen. Hiervan worden de belangrijkste hieronder genoemd:

 • Allereerst wordt zoals vermeld 40% van de totale kosten gesubsidieerd tot een max van €20.000.
 • De looptijd van het haalbaarheidsproject mag maximaal één jaar zijn.
 • Je moet binnen vier maanden na de aanvraag aan de slag gaan met het haalbaarheidsproject.
 • Alleen de kosten die gemaakt worden door de betreffende aanvragen kunnen gesubsidieerd worden.

Bovendien gaat het totaal beschikbare budget van de overheid er ieder jaar vrij snel doorheen. Zorg er daarom voor dat je snel je aanvraag kunt doen, zodat je niet naast het net vist. De deadline voor het aanvragen van de MIT haalbaarheidssubsidie in 2020 is op 7 april.

Aanvragen van de MIT Subsidie

Het aanvragen van de MIT subsidie kan een heel gedoe zijn. Voldoe je aan alle voorwaarden? Hoe bereken ik de kosten van het project? Is mijn project innovatief genoeg om in aanmerking te komen? Dit zijn vragen waar je tegenaan kunt lopen bij de MIT haalbaarheidssubsidie. 

MK helpt jouw MK bedrijf met het aanvragen van de MIT haalbaarheidssubsidie. MK – The Subsidy Community heeft het beste trackrecord van Nederland qua aanvragen van MIT haalbaarheidssubsidies. Wij hebben 35 adviseurs door heel het land en verspreid over alle regio’s. In samenspraak met jou, nemen we je het lastige werk uit handen en gaan met onze subsidieadviseurs aan de slag om de subsidie voor jou rond te krijgen. 

Weten of je in aanmerking komt voor de MIT haalbaarheidsstudie?  Wij helpen je graag verder: