Loopbaanontwikkeling bij Maas & Kleiberg

Wanneer je als subsidieconsultant werkt bij Maas & Kleiberg, krijg je veel mogelijkheden aangeboden om je op professioneel vlak te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan in-company trainingen, professionele coaching en mogelijkheden voor functieverbreding. Ook biedt M&K de mogelijkheid om een loopbaanassessment te doen bij het ervaren assessmentbureau Deen: een unieke kans om je zelfinzicht te vergroten! Jan-Willem van Asperen, subsidieconsultant in Rotterdam, heeft kort geleden een loopbaanassessment gehad. In deze blogpost lees je een interview met hem over zijn ervaring.

Wat is een loopbaanassessment eigenlijk?

‘Ik heb een loopbaanassessment gedaan bij Deen Rotterdam. Het assessment is een uitgebreide analyse van je persoonlijkheid, kwaliteiten en competenties.’

Wat was de aanleiding om dit assessment te gaan doen?

‘Ik doe dit werk al vier jaar en het doel van het assessment was om te kijken op welk gebied ik mij verder kon ontwikkelen binnen dit bedrijf. Na vier jaar als subsidieconsultant te hebben gewerkt, wil ik wel weten waarin ik me nog verder kan ontwikkelen.

Daarnaast ik vond het ook interessant, zowel voor verdere ontwikkeling bij M&K als voor in het vervolg van mijn loopbaan. Via het assessment wilde ik te weten komen wat mijn sterke en zwakke punten zijn en wat ik interessant vind. Mijn doel van het assessment was ook om achter nieuwe interesses en eigenschappen te komen, die niet voor de hand liggen. Eigenlijk het ontdekken van verborgen talenten en capaciteiten!’

Wat voor soort testen en analyses heb je allemaal gedaan?

‘Allereerst had ik een intakegesprek met een psycholoog. Vervolgens heb ik een IQ-test gedaan, een drijfverenanalyse, een persoonlijkheidstest en interessetest. Ook kreeg ik een capaciteitentest en een competentietest; die werden ook met elkaar vergeleken. Tot slot heb ik een rollenspel gedaan waarin ik een gesprek moest voeren met een klant.

Wat vond je het leukst om te doen?

‘Ik vond de interessetest en capaciteitentest wel heel leuk om te doen, omdat je dan kan zien of het ook echt overeenkomt met de werkelijkheid.’

Kun je een interessante uitkomst noemen?

‘Er kwam uit dat ik geïnteresseerd ben in kwaliteit en processen en dat dus het bewaken van kwaliteit en het beheersen van processen, werkzaamheden zijn die bij mij passen.

Wat ik leuk zou vinden om te doen is het optimaliseren van processen waarbij ik de belangen van partijen meeneem en behartig. Dit zouden bijvoorbeeld Salesforceprocessen of administratieve processen kunnen zijn, maar ook processen rondom klantcontact. Dan wil ik enerzijds zorgen dat het proces makkelijker verloopt voor consultants, en anderzijds dat het beter gecontroleerd wordt.’

En nu?

‘Ik ga nu met het management bespreken wat op basis van de uitkomst stappen zouden kunnen zijn die ik kan zetten binnen de organisatie. Daar zijn wel veel mogelijkheden voor!’

Zou je het loopbaanassessment aan anderen aanraden te doen?

‘Ik zou een ontwikkelassessment of loopbaanassessment aanraden aan iedereen die bijvoorbeeld binnen de organisatie naar taakverbreding of -verrijking zoekt. En daarnaast is het ook gewoon leuk om eens te doen en mee te maken!’

Wij wensen Jan-Willem veel succes bij zijn professionele ontwikkeling als consultant.

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar wat jouw carrièremogelijkheden bij ons zijn? Check dan deze pagina.