fbpx

“Kwaliteit boven kwantiteit!” Een interview over de MIT R&D regeling

Wij bieden onze klanten transparantie in het gehele aanvraag proces. Om deze reden hebben wij een interview gehouden met één van onze consultants die zijn ervaring met de MIT-aanvraag met ons deelt en u zo meer inzicht biedt in het proces.

Het interview wordt gehouden met MIT-expert Jan-Willem van Asperen.

1. Wat is de MIT-regeling en wie kunnen er aanvragen?

De MIT regeling is bedoeld voor MKB bedrijven die voor de topsector vernieuwende ontwikkelingen uitvoeren van producten, processen of diensten.

2.Hoe pak jij het aanvraag proces voor de MIT aan en verschilt dit per regeling?

In de basis verschilt dat niet, je begint met het inventarisatie proces en bekijkt wat je nodig hebt. Door middel van de juiste vragen te stellen aan de klanten kom je vaak nieuwe dingen tegen en zet je ze aan het denken over dingen waar zijzelf vaak nog niet over nagedacht hebben. Dit leidt vaak naar een beter plan en een betere begeleiding van de klant.

3. Waarom hebben bedrijven deze subsidie regeling nodig?

Veel bedrijven willen graag verdienen aan hun innovatie maar hebben vaak het kapitaal niet om in deze innovaties te investeren. Om deze reden draagt de Nederlandse overheid een steentje bij en voorziet deze bedrijven van een subsidie.

4. Waar moeten partijen die de MIT-regeling willen aanvragen rekening mee houden?

Partijen moeten vooral rekening houden met het feit dat een project écht innovatief moet zijn, baanbrekend, nieuw voor de internationale markt en waarde toevoegen aan de regio. Ook moet het project technisch en economisch goed uitgewerkt zijn.

5. Hoe zorg jij ervoor dat je voldoet aan de verwachtingen van de klant?

Dit doe ik door juiste communicatie en vooral transparantie in het proces. Wij nemen de klant mee in de aanvraag en delen alle documenten via onze on-line omgeving. Zo weet de klant waar we mee bezig zijn en kan hij/zij ook direct aanpassingen aanbrengen.

6. Hoe optimaliseer jij het eindresultaat?

Iedereen in het team heeft een eigen expertise. Wij gebruiken deze expertises voor verschillende projecten en kijken welke kwaliteit we waar kunnen inzetten. Ook zetten wij vaak kennisinstellingen in en maken gebruik van experts om zo ons eindresultaat te optimaliseren.

7. Vind jij dat je deze aanvraag goed aangepakt hebt, qua planning?

Qua planning vind ik dat ik het prima gedaan heb! Ik ben me goed bewust van wanneer een klant wel of niet aanwezig is en wanneer hij/zij in staat is om een bepaalde machtiging of document op te sturen. Ik hou dus goed rekening met de planning van de klant en probeer zo efficiënt mogelijk alles in te delen zodat wij dit ook op tijd af hebben.

8. Wat zijn de succesfactoren tijdens het aanvragen?

Het zoveel mogelijk punten behalen per rangschikkingscriteria. Dit doen wij door elk onderdeel goed uit te werken en op iedere vraag een onderbouwd antwoord geven.

Het aantal pagina’s is zeker niet bepalend, het is immers kwaliteit boven kwantiteit! Jan Willem van Asperen

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor de MIT-regeling? Neem dan gerust contact op met ons.