KRVE: ervaring is de sleutel tot een succesvolle subsidieaanvraag

Je staat op het punt een subsidieaanvraag te doen voor jouw innovatieve missie. Maar hoe maximaliseer je je kansen?

Voor een strategische keuze wil je weten hoe andere ondernemers dit succesvol hebben aangepakt. Waarom hebben zij gekozen voor een subsidieadviesbureau en hoe zijn ze bij Maas & Kleiberg terecht gekomen? Om je op weg te helpen hebben wij één van onze klanten gevraagd hun ervaring met onze diensten met je te delen.

In gesprek met de Koninklijke Roeiers Vereniging Eendracht (KRVE)

Ontmoet de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE). Afgelopen jaar mocht ons bureau hen van dienst zijn met een succesvolle subsidieaanvraag voor zonnepanelen op een nieuwe loods. We spraken met Alex van Vught, CFO van deze bevlogen organisatie, en stelde hem 10 vragen over hun subsidiestrategie.

1. Wie zijn jullie en wat is jullie core business?

De Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht is opgericht in 1895. Wat wij doen is het vastmaken en losmaken van zeeschepen. Onder alle weersomstandigheden en op iedere afmeerlocatie die je je maar kunt voorstellen. Dit doen we vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, het gehele jaar door.

2. Waarvoor hebben jullie subsidie aangevraagd en waarom?

Via ons beroepspensioenfonds hebben we subsidie aangevraagd voor zonnepanelen op een nieuwe loods, die het pensioenfonds heeft laten bouwen. Deze nieuwe loods wordt gebruikt door onze eigen scheepswerf Merwelands Jachtbouw Rotterdam en door ShoreTension, een bedrijf dat cilinders maakt om schepen veiliger te laten afmeren.

3. Wanneer liep de aanvraag?

In 2016.

 4. Waarom hebben jullie besloten een subsidieadviesbureau in te schakelen?

Er zijn vele zaken die we als KRVE zelf willen doen, maar je kan niet alles zelf in de gaten houden. Het is zonde als je subsidie mogelijkheden niet benut. Maas & Kleiberg houdt dit voor ons in de gaten. Zodat we op die kansen kunnen inspelen.

 5. Waarom hebben jullie specifiek voor Maas & Kleiberg gekozen en niet voor een ander subsidie-adviesbureau?

In het verleden werkten we met meerdere subsidieadviesbureaus, maar dat liep allemaal langs elkaar heen. Daarom waren we niet volledig tevreden. We hebben toen Maas & Kleiberg eens uitgenodigd om onze wensen te bespreken.

 6. Hoe zijn jullie met Maas & Kleiberg in contact gekomen?

Een collega kende het voormalig kantoor waar Maas & Kleiberg was gehuisvest en heeft op de website gekeken. Vervolgens hebben we contact opgenomen om een afspraak te maken.

 7. Hoe heeft Maas & Kleiberg jullie geholpen?

Maas & Kleiberg heeft een scan uitgevoerd en onder meer de subsidieaanvraag voor de subsidie op de zonnepanelen ingediend.

 8. Hoe hebben jullie de dienstverlening ervaren?

Prima dienstverlening. Maas & Kleiberg heeft ons geholpen met de administratie en de gegevens en documenten die hiervoor verzameld moesten worden.

 9. Wat is volgens jullie de unieke kracht van Maas & Kleiberg? En hoe heeft deze unieke kracht bijgedragen aan het slagen van jullie subsidieaanvraag?

Maas & Kleiberg heeft mensen die dagelijks bezig zijn met subsidie trajecten. Hierdoor zijn zij veel beter in staat om de subsidieaanvraag te doen, dan wij zelf. Daarnaast zijn ze altijd bereikbaar en omdat we in dezelfde regio gevestigd zijn, is ook de afstand geen probleem.

 10. Waarom zouden jullie Maas & Kleiberg bij andere ondernemers aanbevelen?

Bedrijven die om wat voor reden dan ook zelf de ontwikkelingen op subsidiegebied niet frequent volgen, maar die wel geregeld recht zouden kunnen hebben op een subsidie. Die bedrijven raad ik aan om hiervoor samen te werken met een subsidieadvieskantoor in het algemeen en Maas & Kleiberg in het bijzonder.

Maas & Kleiberg heeft mensen die dagelijks bezig zijn met subsidietrajecten. Hierdoor zijn zij veel beter in staat om de subsidieaanvraag te doen, dan wij zelf. Daarnaast zijn ze altijd bereikbaarAlex van Vught - KRVE

Het succes van onze klanten is ons succes. We zijn er dan ook trots op dat we het succesverhaal van de KRVE met je kunnen delen. Ondernemers helpen met de financiering van hun innovatieve projecten is nu eenmaal waar wíj het vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, het gehele jaar voor doen.

Dus ben jij onze volgende innovatieve ondernemer met een succesvolle subsidieaanvraag? Schroom niet contact met ons op te nemen!