fbpx

Hoe boost jij financieel jouw project?

Met 10 jaar ervaring in de subsidiebranche en met meer dan 400 innoverende klanten aan boord, breidt MK – The Subsidy Community zich snel uit. Door het inzetten van expertise heeft MK voor veel succesverhalen gezorgd, waaronder Rasp (Robotics, Automation & Software products) en FreshStrips. Rasp en Fresh Strips hebben hun krachten samengebundeld waaruit een slim verpakkingsproduct is voortgevloeid. Lees verder om erachter te komen wat hen onderscheidt van de concurrenten!

FreshStrips is een jong bedrijf dat bestaat uit een team van acht toegewijde innovatieve geesten. Ze vallen op omdat ze kosteneffectieve, gebruiksvriendelijke en slimme labels maken, die worden bevestigd aan de verpakking om aan te geven of het materiaal aan onveilige temperaturen is blootgesteld. Elke oplossing wordt individueel gemaakt, op basis van behoeften van de beoogde verpakkingsindustrie. Als het gemeten product wordt blootgesteld aan abnormale temperaturen verandert de kleur van groen naar rood. Kortom, FreshStrips ontwikkelt een unieke oplossing voor de voedselveiligheidsindustrie waar tot nu toe weinig aandacht aan wordt besteed.

Focus op innovatie en impact

Wat is het doel van Rasp en FreshStrips om slimme verpakkingen te ontwikkelen? Wat motiveert hen in het dagelijks leven? Simpelweg: Innoveren! Volgens CEO, Marios Chryssolouris, is voedselveiligheid in de tijd van nu nog steeds een groot probleem dat moet worden opgelost. Hij beweert dat in de gehele EU ongeveer 30% van alle door voedsel overgedragen uitbraken verband houdt met het feit dat voedsel wordt blootgesteld aan te veel hitte. Het is dus geen verassing dat Chryssolouris en zijn team het slimme stickerconcept hebben ontwikkeld. In een wereld die zich bezighoudt met andere problemen zoals de opwarming van de aarde en de migratiecrisis, heeft Chryssolouris er bewust voor gekozen om te focussen op wat minder voorkomt in de media. Chryssolouris en het team willen simpelweg één van de eersten zijn in de branche om tekortkomingen in de voedselveiligheid aan te pakken. Niets mag hen in hun wereldwijde missie stoppen om ervoor te zorgen dat voedselveiligheid meer de regel dan de uitzondering wordt.

Direct uitpakken? Of toch eerst klein beginnen?

De ambitie van het bedrijf is een ander interessant onderwerp. Er werd gevraagd hoeveel stickers ze er in de komende jaren willen verkopen. Chryssolouris beweerde dat, omdat zijn team vol ambitie en optimisme zit, ze ‘langzaam willen starten’. Met andere woorden: het verkopen van een paar honderdduizend smartlabels binnen een wereldwijde slimme verpakkingsmarkt van 10 miljard dollar is het doel. Hoewel ze vastbesloten en positief zijn dat het een baanbrekende oplossing is voor de markt, zijn ze ook bescheiden en willen ze ‘klein beginnen’ voordat ze een groot deel van de markt veroveren.

Geld lenen kost geld, subsidies niet

Wat de meeste startups doen, die klein willen beginnen, is opzoek gaan naar financiële hulp in het eigen netwerk. Lenen en vervolgens schulden krijgen, kan fataal zijn voor een startup. Vandaar dat FreshStrips contact heeft opgenomen met MK – The Subsidy Community. De eerste stappen naar de echte subsidieaanvraag beschrijft Chryssolouris als moeiteloos en bemoedigend. FreshStrips werd eerst toegewezen aan een zeer ervaren consultant en vervolgens volgden een aantal vergaderingen, waarbij de doelstellingen en de lange termijn verwachtingen werden besproken. Dit resulteerde tot het indienen van hun subsidieaanvraag. Als jonge startup is begeleiding de sleutel in de verwarrende wereld van financieringsmogelijkheden en regelgeving. FreshStrips wilt MK – The Subsidy Community enorm bedanken, om het doel in een zeer korte tijd te behalen en de uitstekende steun. Misschien zijn ze daarom gerangschikt als het beste project in de ranglijst van MIT Zuid-Nederland. Van de 100 aanvragen scoorden ze de meeste punten.

De steun van MK – The Subsidy Community was uitstekend en we kijken er naar uit om nog meer met hen samen te werken! Marios Chryssolouris

Aarzel niet, join MK – The Subsidy Community

Laat dit succesverhaal je inspireren! Als u subsidies nodig heeft, sluit je dan hier aan op ons platform, vul eenvoudigweg informatie over uw bedrijf en uw lange termijn doelen. En start direct uw reis richting een subsidieaanvraag. Onze consultants nemen zo snel mogelijk contact met u op zodat u uw ambities kunt waar maken!

Vragen/opmerkingen? Neem contact met ons op: