HighTechXL

HighTech XL

HighTech XL organiseert twee keer per jaar een Accelerator programma, waar internationale startups voor geselecteerd worden om mee te doen. Tijdens het programma ontwikkelen startups hun business model en creëren ze een business case om mee op te schalen.

Een van de grootste uitdagingen voor een startup is om financiering te krijgen. Hoe breng je jouw idee/bedrijf naar het volgende fase? Veel banken vinden dat het een te grote risico is om in een startup te investeren omdat het gegeven bedrijf geen of weinig omzet heeft. Een investeerder wil eerst het product zien of een doorbraak in de markt zien.

Met Angel financiering verlies je een groot deel van jouw eigen vermogen. Daarom zijn subsidies en soft loans voor een startup ideaal. Subsidies zijn gratis en soft loans zijn ideaal omdat er geen sprake van verdunning is. Vergeet niet dat je sterker staat voor een investeerder met een subsidie. Een subsidie is een symbool van het feit dat de overheid vertrouwt in jouw project / ontwikkeling.

Veel gestelde vragen over subsidies:

  • Waar kan je subsidies vinden?
  • Hoe lang zou je in de subsidieaanvraag proces moeten besteden?
  • Hoe weet je of jouw bedrijf geschikt is voor deze of een andere subsidie?
  • Kan je een of andere subsidie koppelen met een andere?
  • Welke soft loans zijn beschikbaar?
  • Aan welke voorwaarden moet u voldoen en wat is de rato van jouw risk?
  • Is crowdfunding een goede optie voor jouw bedrijf?
  • Wat moet je doen als er dingen aangepast moeten worden tijdens het subsidieaanvraag proces?

Wellicht heb jij nog andere vragen. Bij MK – The Subsidy Community kunnen wij al jouw vragen hierover beantwoorden. Subsidieadvies is ons werk en wij zouden blij zijn om jou te kunnen helpen. Natuurlijk kun je subsidie zelf aanvragen, maar de meerderheid van de startups vindt dat is het beter om specialisten voor hulp te vragen.

MK – The Subsidy Community

MK – The Subsidy Community is een groot subsidie adviesbureau die zich richt op startups en scale-ups. MK – The Subsidy Community biedt een platform aan waar MKB-ers de projecten kunnen voorleggen aan een specialist. Met meer dan 30 specialisten hebben we expertise in alle subsidie-gebieden; we kunnen hulp aanbieden in lokale, regionale, nationale en Europese subsidie-regelingen. Daarnaast hebben we ook een breed netwerk met regionale ontwikkelingsbedrijven (BOM), universiteiten (TuE), investeerders en partijen die in leningen voorzien. In dit partnerschap met HighTechXL hebben we een leuk voorstel waar je een optimaal gebruik van onze diensten kan maken. We geven jou een competitief prijsstelling en beloven duidelijkheid over wat je van ons kan verwachten en insgelijks verwachten wij input en inzet van jouw kant.

Hieronder kan je sommige relevante reglements voor HighTechXL (alumni) vinden.

Vul jouw gegevens op de rechterkant en we gaan contact met jou opnemen!

Subsidies

SRE

The subsidy is provided for the costs of an external consultant, this is mainly done with the aim of simplifying the business case of an innovation or its implementation.

Early Phase Financing (VFF)

Loan for start-ups and SMEs to investigate whether their idea has a chance of success on the market.

MIT

Subsidy for carrying out a feasibility study, an R&D collaboration project or external hiring of knowledge.

SME Phase 1 & 2

The SME instrument is part of the Horizon 2020 program. The scheme serves as a quick boost for SME entrepreneurs with a breakthrough innovation.

WBSO

Companies can reduce the financial burden of R & D projects via the WBSO – Wet Bevordering Speur-en Ontwikkelingswerk subsidy (Promotion and Investigation Act).