fbpx

Het belang van samenwerking(en) binnen je project

Op vrijdag 8 maart heeft Ibis Power hun duurzame energiecentrale geplaatst op het Zadkine-dak in Rotterdam-Prins Alexander. In samenwerking met de Green Business Club Rotterdam, Ibis Power, Rabobank, Zadkine en het Techniek College Rotterdam bewijst Alexander Suma (CEO Ibis Power) dat je dromen uit kunnen komen door samen te werken en je deze dromen moet blijven volgen.

Wie bedacht het brein achter PowerNest?

Tien jaar geleden zat Alexander zelf nog in de schoolbanken, waar hij studeerde aan de Universiteit van Miami. De eerste schets waarop zon- en windenergie werd gecombineerd, is vandaag de dag ontwikkeld tot het zogeheten PowerNest. Om het project te realiseren denkt Suma met zo’n 300 mensen samen te hebben gewerkt, die zich maandenlang vrijwillig hebben ingezet.

Al eerder is een PowerNest in Nederland geplaatst. Dit ging echter om een kleiner prototype in Utrecht. Met een trotse samenwerking tussen de onderwijsinstelling en Ibis Power bezit Rotterdam nu de eerste ‘volwassen’ variant. De Rotterdamse wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, GroenLinks) vindt het mooi dat de studenten in Rotterdam hier nu ook mee aan de slag gaan. ‘’Dit zijn de projecten die we meer nodig hebben in Rotterdam. (…) De kolencentrales gaan straks dicht, dus we moeten op een andere manier onze energiebehoefte voorzien. Dat kan met windmolens en zonnepanelen op daken, maar dit is natuurlijk een hele slimme combinatie.’’

Meer mensen geloven in het project

De installatie op het Zadkine-dak is beschikbaar gesteld door de Rabobank Nederland. ‘’Het gaat over slim met elkaar en met veel energie dingen voor elkaar krijgen. Dus dat dit ding straks omhoog gaat, zelfs zonder dat de wind er nog een spaak tussen heeft kunnen steken, vind ik hartstikke mooi.’’ meldde Bas Rüter, directeur duurzaamheid bij de Rabobank. Wel moest hij bekennen dat er nogal wat juridische stappen genomen zijn om het project te realiseren.

Wij, MK – The Subsidy Community hebben ook ons steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van het project. Zo zal Suma alleen al dankzij één van de drie succesvolle subsidieaanvragen, de ontwikkeling van zijn project voortzetten in Dubai.  

De vele samenwerkingen hebben uiteindelijk geleid tot het circa 14 ton wegende PowerNest dat goed zal zijn om veel meer duurzame energie op te wekken dan het Zadkine gebouw zelf verbruikt. Met dank aan alle samenwerkingen en partnerships heeft Alexander Suma zijn dromen waargemaakt.

Hij hoopt dat de maquette in de hal, waar de studenten dagelijks langs zullen lopen, hen inspireert en overtuigd dat ook zij moeten gaan voor hun dromen.

Vraag nu een subsidy bij ons aan!

Wil jij ook het pad van Alexander Suma volgen en echt impact maken?

Neem contact op met een van onze consultants om de subsidiemogelijkheden te bespreken.

Vragen/opmerkingen? Neem contact met ons op: