fbpx

Feest: MK Subsidy bestaat 10 jaar!

Op 13 september 2009 is Maas en Kleiberg Subsidieadvies geboren. De zeer jonge ondernemers Willem Maas en Bastiaan Kleiberg waren ambitieus genoeg om de grote kloof op de financiële markt te dichten. Namelijk destijds (en zelfs tot op heden), kunnen veel bedrijven in binnen- en buitenland niet verder groeien en opschalen door de desinformatie of gebrek aan kennis rond het subsidiethema. Het tekort aan geld en kapitaal is een bekend probleem onder de ondernemers. Dit is waar Bastiaan en Willem zijn tussengekomen. Beiden waren begin twintig en studeerden nog toen het idee achter Maas en Kleiberg Subsidieadvies ontstond.

De ontwikkeling van de dienst 

Zowel Willem als Bastiaan hadden enige ervaring en expertise in verschillende subsidieregelingen. Ze waren zich bewust van de kloof in de markt en omringden zich snel met andere subsidie-experts en adviseurs om hun idee tot een dienst te ontwikkelen. De service draaide om het aanbieden van subsidie-advies aan andere ondernemers. Daarnaast, was het aanvragen van specifieke subsidies ook een onderdeel van het pakket. Dit bleek een goede zet van de twee heren, omdat veel mensen in hun doelgroep (ondernemers) het ofwel te druk hadden om een subsidieaanvraag te schrijven en in te dienen of omdat ze een gebrek aan expertise hadden voor een succesvolle aanvraag. Dit was het begin van 10 succesvolle jaren. 

Groei

In eerste instantie was Maas en Kleiberg Subsidieadvies, zoals de naam al weggeeft, een puur Nederlands bedrijf. Maar, al snel werden de eerste internationale werknemers aangenomen en moesten de twee mede-oprichters hun operationele strategie drastisch veranderen. De werktaal van MK Subsidy is namelijk stapje voor stapje veranderd in het Engels. De vergaderingen, communicatie, gegevensinvoer, etc. Moesten allemaal in het Engels worden uitgevoerd. Deze internationalisering is een duidelijk teken van bedrijfsgroei. Maar dit is nog niet alles! Niet alleen is het aantal MK werknemers toegenomen; de jaarlijkse omzet van het bedrijf is ook gestegen. Uiteindelijk heeft dit ons tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland gemaakt!

De toekomst van MK 

Als ondernemer van een bedrijf in een snelle en veranderde omgeving wil je meer zekerheid. Dit betekent dat je liever fulltime personeel in het team hebt en minder onzekerheden rond de cashflow. Dit is de reden waarom de mede-oprichters in de toekomst meer fulltime werknemers willen en minder parttime stagiaires (want laten we eerlijk zijn: stagiaires blijven meestal niet lang hangen). Om constante cashflow naar het bedrijf te verzekeren, willen Bastiaan en Willem de belangrijkheid van sales en partnerships benadrukken. Hierdoor kunnen wij elke dag steeds meer nieuwe klanten helpen met het subsidieproces om hun bedrijf verder te laten groeien; en dat doen we graag!

In onze vorige blogs hebben we de verschillende redenen besproken waarom bedrijven ons als hun subsidieadviseur zouden moeten kiezen. Expertise, loyaliteit en professionaliteit staan bij ons als prioriteit. Maar, dit is nog niet alles! We zijn niet zomaar een ‘subsidieadviseur’, we zijn zoveel meer. We nemen de tijd om al onze klanten te spreken en te leren kennen. We geven om onze klanten en begrijpen als de beste de situatie, omdat de twee mede-oprichters van MK dezelfde problemen hebben doorgemaakt als hun klanten. Ook zij waren jong en hadden geld nodig om hun bedrijf te laten overleven. Dus wij vragen je om nog eens na te denken voordat u besluit dat deze woorden zijn geschreven voor marketingdoeleinden. Wanneer je deel uitmaakt van de MK community, zul je je realiseren dat wij niet alleen professionals zijn in het subsidie vak- we zijn ook erg leuk om mee te babbelen! We zijn uiteindelijk allemaal mensen en naast het behalen van de beste resultaten willen we ook plezier hebben. Dus wordt deel van onze subsidie community! En we beloven je dat dit de beste (professionele) reis van je leven zal zijn.

Volg ons op onze onze sociale mediakanalen om up-to-date te blijven over het 10-jarig jubileum!

Facebook

LinkedIn

Instagram

Contact ons voor meer informatie: