fbpx
INNOWWIDE Subsidie

De INNOWWIDE Subsidie

Wat is de INNOWWIDE Subsidie?

De INNOWWIDE subsidie is een subsidie vanuit Europa, die er voor moet zorgen dat je een innovatief ontwikkelingsproject op gaat zetten met een partner buiten de EU. De INNOWWIDE subsidie wordt aangeboden door 11 Europese partners, waaronder het nederlands Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (bekend als RVO). Via hen kunt u de subsidie ook aanvragen. De subsidie dient ingezet te worden voor een Viability Assessment Project, ook wel VAP genoemd. Hiermee ga je met jouw onderneming kijken of het technisch gezien haalbaar is om een dergelijk innovatief project met een niet-Europese partner op te zetten. Ook kun je hem inzetten om te onderzoeken hoe zo’n samenwerking  juridisch in elkaar zou steken, of welk business model het best bij het project past. Dus als je van plan bent om een ontwikkelingsproject met een partner buiten de EU op te zetten, is de INNOWWIDE de ideale eerste stap om in te kunnen schatten of het project jouw bedrijf goed zal doen.

Wil u meer informatie?

Wanneer krijg je de subsidie?

Bij de INNOWWIDE subsidie geldt niet een first come, first served principe. Alle correct ingevulde aanvragen worden beoordeeld door een commissie. Zij zullen kijken welke R&D samenwerkingen het meeste potentie hebben en een grote impact kunnen gaan hebben op hun doelmarkt. MK -The Subsidy Community heeft een uitstekend track record als het gaat om het aanvragen van de INNOWWIDE subsidie. Mocht je toch niet geselecteerd worden door de commissie, is er nog geen man over boord. Wij werken bij MK namelijk met een no cure no pay principe. Wel zo eerlijk. Natuurlijk streven wij er naar om ook voor jou de subsidie te ontvangen die je graag zou wellen. Als de commissie je de subsidie toekent zul je hem eind juni 2020 ontvangen. Je hebt dan vervolgens tot de lente van 2021 de tijd om de VAP uit te voeren.

Budget voor de Viability Assessment Projects

Het totale budget dat beschikbaar is gesteld voor de INNOWWIDE subsidie en dus ingezet kan worden voor een Viability Assessment Project is 4 miljoen euro. Er geldt per aanvraag een vast subsidie bedrag van €60.000. Dit mag ingezet worden om maximaal 70% van de subsidiabele kosten te dekken. Bovendien krijgt de partner buiten Europa ook een dergelijke INNOWWIDE subsidie toegekend.

Voorwaarden voor de INNOWWIDE subsidie

Om in aanmerking te komen voor de aantrekkelijke INNOWWIDE subsidie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn alsvolgt:

 • Je bent een mkb-bedrijf gevestigd binnen Europa
 • Je hebt je aanvraag tussen 15 januari 2020 en 31 maart 2020 ingediend en correct ingevuld
 • Het project moet een samenwerking zijn met een lokale partij binnen een van de door de EU vastgestelde VAP-landen. We helpen je graag om te zien of jouw beoogde partner hiertoe behoort.
 • De looptijd van het project is 6 maanden
 • Het project moet bedoeld zijn om de volgende doelen te behalen:
 • Inzicht krijgen in de technische, juridische en politieke haalbaarheid.
 • Op een rijtje krijgen hoeveel geinvesteerd moet worden om het project uit te voeren.
 • Inzicht krijgen in welke business model het best bij het samenwerkingsproject past.

Het aanvragen van de INNOWWIDE subsidie

Zoals bij veel subsidies komt er een hoop kijken bij het aanvragen ervan. De INNOWWIDE subsidie is hier helaas geen uitzondering bij. Zo moet je bijvoorbeeld de aanvraag correct en wel ingediend hebben voor 31 maart 2020. Dit betekent dat er geen ruimte is voor schoonheidsfoutjes of regelrechte fouten. Om een zo groot mogelijke kans te hebben om geselecteerd te worden door de commissie is het aan te raden om een adviseur te raadplegen. MK – The Subsidy Community is specialist in het aanvragen van subsidies op het gebied van innovatie, duurzaamheid, internationaal ondernemen en personeelssubsidies. Wij kunnen je dus ook zeker helpen bij het succesvol aanvragen van de INNOWWIDE subsidie.

Alles op een rijtje over de INNOWWIDE subsidie

 • Subsidies die aan de voorwaarden voldoen hebben een hogere slagingskans. Er geldt dus geen first come, first served.
 • MK – The Subsidy Community heeft een uitstekend track record – Meer dan 80% van onze aanvragen wordt toegekend.
 • We werken bij MK met een “no cure, no pay” principe. Ontvang jij geen subsidie, ontvangen wij ook geen geld van jouw bedrijf.
 • Er worden subsidies toegekend ter hoogte van €60.000 voor innovatieve projecten waar een partner uit een niet EU-land bij betrokken is.

Contact ons voor meer informatie: