fbpx
Blue Economy Subsidie

De Blue Economy Subsidie

Wat is de Blue Economy Subsidie?

De Blue Economy is, zoals de naam al doet vermoeden, een subsidie voor de blauwe economie, ofwel een subsidie voor innovatie op marien gebied. Soms wordt ook de naam Blue Call gebruikt, dit komt omdat het EFMZV een call uitzet waar je vervolgens je aanvraag in kunt dienen. De volgende projecten vallen onder de door de Blue Economy subsidiabele projecten:

 • Trend analyses voor klimaatverandering
 • De beoordeling van de gesteldheid van de maritieme secoter en de visvoorraad
 • Projecten op het gebied van aquafarming
 • Het verstrekken van een economische analyse van de visserij
 • Projecten op de gebieden van mineral resources en biotechnology
 • Het ontwikkelen van nieuwe technologieën om de visserij duurzaam te maken en te houden

In het algemeen dienen deze projecten dicht bij een marktintroductie te zijn om in aanmerking te komen voor de Blue Economy subsidie. Ook moet het project aansluiten bij ten minste één nevendoel van de EU. Denk hierbij aan een het creëren van een circulaire economie of het creëren van nieuwe banen. Ook het zorgen  voor een lagere ecologische voetafdruk past in dit lijstje. Zo wil de EU er voor zorgen dat mkb-bedrijven innovatief te werk kunnen gaan met in het achterhoofd ook een hoger doel.

Heb je een project waarvan je vermoedt dat je ook in aanmerking komt voor deze subsidie? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je vertellen of je in aanmerking komt en wat de ideale strategie is om een hoge kans op slagen te hebben.

Contact us!

Het budget voor de Blue Economy Subsidie

Het budget dat het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) beschikbaar heeft gesteld is ruim €22,5 miljoen euro. Dit bedrag is volledig bedoeld om de maritieme economie te stimuleren. Je mag met jouw bedrijf een subsidie aanvragen van maximaal 70% van de subsidiabele kosten. De subsidiabele kosten liggen doorgaans tussen de €700.000 en €2.500.000. Dit komt dus neer op een mogelijke subsidie van €490.000 tot €1.750.000. Als dit er voor kan zorgen dat jouw project van de grond komt en een mooie toevoeging kan zijn aan de maritieme economie, komt jouw project in aanmerking voor de Blue Call van 2020. Aangezien ze bij het EFMZV werken met een strikte deadline is het van belang dat je de subsidie snel en correct aanvraagt.

De voorwaarden voor de Blue Economy Subsidie

 • Je dient je aanvraag in voor 27 februari 2020
 • Jouwbedrijf bevindt zich in de maritieme sector en wil met een project bijdragen aan innovatie in je vakgebied.
 • Je project heeft ook een positieve invloed op minstens een van de hogere doelen, zoals de EU deze geformuleerd heeft.

Het aanvragen van de Blue Economy Subsidie

Het aanvragen van de Blue Economy subsidie kan sinds eind november 2019. Om in aanmerking te komen voor de openstaande Blue Economy call van 2020, dien je voor 27 februari 2020 je aanvraag ingediend hebben. Het is hierbij belangrijk dat alle informatie over jouw project duidelijk in de aanvraag staat. Een correct en efficiënt opgestelde aanvraag heeft een hogere slagingskans. MK -The Subsidy Community helpt je hier graag bij. Wij hebben een uitstekend trackrecord als het gaat om het aanvragen van de Blue Economy subsidie in eerdere jaren. Bovendien werken wij met een no cure no pay systeem, dus mocht de aanvraag toch niet succesvol blijken, betaal je bij ons niets. Ook helpen wij bij het voldoen aan de voorwaarden van de Blue Economy subsidie. En wij kunnen jou en je bedrijf ook helpen met de succesvolle implementatie van het project en de inzet van het subsidiebedrag.

Alles op een rijtje over de Blue Economy subsidie

 • De Blue Economy is bedoeld voor innovatieve projecten op maritiem gebied. Voldoe je hieraan, dan kun je projecten tot €2.500.000 laten subsidiëren.
 • Je moet je aanvraag wel voor 27 februari 2020 ingediend hebben
 • Het project moet ook aansluiten bij minimaal één nevendoel van de EU.
 • MK – The Subsidy Community heeft een uitstekend trackrecord en is je ideale partner voor het aanvragen van de Blue Economy subsidie.

Contact ons voor meer informatie: