Case The Things Network

LoRaWan technologie voor een open source infrastructuur

The Things Network heeft in 2015 het eerste open, gratis te gebruiken crowd sourced IOT data netwerk ter wereld gelanceerd.

The Things Network maakt hiervoor gebruik van het Long Range Low Power Wide-Area Network genaamd LoRaWan. Om gebruik te maken van The Things Network hebben gebruikers dus  geen toegangscode of abonnement nodig, zoals bij WiFi of 4G. Inmiddels faciliteert The Things Network samen met de aangesloten communities al een volledige netwerkdekking in meer dan 100 wereldsteden.

Uitdaging

Om de nieuweLoRaWan technologie wereldwijd aan te kunnen faciliteren biedt The Things Network met zelf ontwikkelde hardware- en softwareoplossingen een open source infrastructuur. Om dit meerjarenplan van ontwikkelingen zelf te kunnen realiseren en om diverse demonstratiepilots te kunnen opzetten, zoekt The Things Network financiering en samenwerkingspartners.

Aanpak

Sinds 2015 ondersteunt Maas & Kleiberg The Things Network in haar activiteiten door middel van het zoeken naar subsidie- en financieringsmogelijkheden en samenwerkingspartners. Door middel van frequente updategesprekken is Maas & Kleiberg op de hoogte van de ontwikkelingen en plannen van de organisatie. Met het doorlopende subsidieonderzoek heeft Maas & Kleiberg diverse subsidiekansen kunnen signaleren en benutten. Hiervoor schrijft Maas & Kleiberg de subsidieaanvragen, waarvoor onder meer ook samenwerkingspartners uit het eigen netwerk van Maas & Kleiberg zijn aangehaakt. Ook ondersteunt Maas & Kleiberg met het inrichten en voeren van de projectadministraties door middel van tussentijdse updategesprekken met The Things Network en haar projectpartners.

Resultaat

Met het subsidieonderzoek, het schrijven van aanvragen en het ondersteunen bij de administratieve verplichtingen geeft Maas & Kleiberg The Things Network de mogelijkheid om zich primair te focussen op het ontwikkelen van de organisatie en haar wereldwijd baanbrekende innovaties. De toegekende subsidieprojecten leveren hierin niet alleen een financiële boost, maar geven ook toegang tot nieuwe netwerken van financiers, mogelijke gebruikers en partners vanuit de overheid en het bedrijfsleven.