Case Case Arenar: de slimme hoofdband

iBand+ “EEG brain sensing en health tracking device”

Arenar ontwikkelt een hoofdband, met slimme EEG-detectie van hersenactiviteit en health tracking, die slaap bevordert, verbetert en lucide dromen op natuurlijke wijze stimuleert met audiovisuele technieken.

De band volgt de slaapcyclus, lichaamsbeweging, hartslag en lichaamstemperatuur, en past op intelligente wijze de muziek en het volume aan terwijl je in slaap valt. Eenmaal in slaap, zet iBand+ de muziek af. Het apparaat biedt vervolgens voorzichtig witte ruis aan die afleidingen zal maskeren en zorgt voor een gezonde slaap. Bovendien zal iBand+ beschikken over de meest geavanceerde slimme alarm functie die je geleidelijk aan wekt met gesimuleerd natuurlijk zonlicht en geluiden tijdens de meest optimale periode van de slaapcyclus, zodat je uitgerust wakker wordt.

Uitdaging

De wereldwijde potentie van het product is zeer groot. Vanwege de concurrentie en snelle technologische ontwikkelingen binnen e-health zal Arenar de iBands+ snel moeten uit ontwikkelen en naar de markt brengen. Financiering voor deze stappen is noodzakelijk.

Aanpak

Begin 2017 heeft Maas & Kleiberg voor het eerst gesproken met de oprichters van Arenar. We hebben de organisatie allereerst geadviseerd rondom het opzetten van de juridische structuur en het beschermen van het intellectueel eigendom. Vanwege de benodigde snelheid hebben we direct aanvragen ingediend bij de MIT regeling en WBSO. Vervolgens hebben we een subsidiescan opgesteld en meerdere aanvragen opgestart.

Resultaat

Inmiddels is er financiering voor de technologische ontwikkeling en een haalbaarheidsstudie voor de technologische en economische impact van de iBand+. In een managementsamenvatting zijn de subsidiemogelijkheden gepresenteerd en worden er diverse (Europese) aanvragen opgestart. Hierdoor zal de hoofdband die middels metingen via diverse sensoren, slaap en dromen stimuleert sneller werkelijkheid kunnen worden.

Meer cases